Büyükşehir’den Hz. Mevlana'yı anma gecesi
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatı Şeb-i Arus’un 745. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenleyecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 17 Aralık Pazartesi günü saat 20.00’de Pamukkale Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşecek anma gecesine tüm vatandaşları davet etti.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, öğretileriyle bugün dahi dünyayı kendine hayran bırakan büyük düşünür ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatının 745’inci yıldönümü dolayısıyla muhteşem bir anma etkinliğine imza atacak. Program, 17 Aralık Pazartesi günü saat 20.00’de Pamukkale Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenecek. Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatı olan ‘Şeb-i Arus’un 745. yıldönümü dolayısıyla yapılan etkinlikte Selim Öztaş yönetimindeki Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı, Türk Tasavvuf Müziği konseri ile en güzel ilahileri seslendirecek. Sema gösterilerinin gerçekleştirileceği etkinlikte Ali Sürücüoğlu ile Ahmet Sarıkaya kaside okuyacak, Lokman Kuzdere ise geceye şiirleriyle renk katacak.
Başkan Zolan'dan Şeb-i Arus'a davet
Anma gecesine tüm Denizli halkını davet eden Başkan Osman Zolan, “Hz. Mevlana ölümü yaradan ile buluşma, bir düğün gecesi olarak görmüş. Böylesine evrensel bir değere sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Mevlana'ya sahip olmak bu ülke ve bu millet için dünyada eşi benzeri olmayan yegane bir zenginliktir. Bizi biz yapan tüm değerlerimizi yaşattığımız gibi tasavvuf felsefesinin büyük alimi Hz. Mevlana'yı da gelecek nesillerle buluşturmaya devam edeceğiz. Gerçekleştireceğimiz bu büyük buluşmaya tüm vatandaşlarımız davetlidir” dedi.
Mevlana Celaleddin Rumi
Mevlana Celaleddin Rumi, 30 Eylül 1207'de günümüzde Afganistan sınırları içerisinde yer alan Belh yöresinde doğmuştur. Asıl adı Muhammed Celaleddin olan Mevlana, dönemin İslam kültür merkezlerinden Belh kentinde hocalık yapan ve 'alimlerin sultanı' lakabıyla anılan Bahaeddin Veled'in oğludur. Mevlana, babası Bahaeddin Veled'in ölümünden bir yıl sonra, 1232 yılında Konya'ya gelen Seyyid Burhaneddin'in manevi terbiyesi altına girmiş ve 9 yıl ona hizmet etmiştir. Sözleri ve eserleri ile asırlardır gönüllerde taht kuran Mevlana, “Gel ne olursan ol, gel” dizeleri ile insanlar arasında herhangi bir ayrım gözetmemiştir. Merhameti, karşılıksız ve sınırsız insan sevgisinin yanı sıra sonsuz hoşgörüsüyle sadece İslam alemini değil, tüm insanlığı kendisine hayran bırakmıştır. Mevlana, 17 Aralık 1273'te vefat etmiştir
Bu Kategorideki Diğer Başlıklar