Başkan Osman Zolan’dan Tavas Belediyesine ziyaret 2019-09-28
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık’ı ziyaret etti. Büyükşehirle birlikte Tavas İlçesi’nde “yapılamaz” denilen birçok iş yaptıklarına dikkati çeken Başkan Osman Zolan, "Büyükşehir olduktan sonra tüm ilçelerimizde olduğu gibi Tavasımızda da güzel işlerin altına imza attık” dedi.
Kale Atıksu Arıtma Tesisi'nde sona yaklaşıldı 2019-09-27
Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ'nin Kale ilçesinde hayata geçireceği 30 bin kişi kapasiteli Kale Atıksu Arıtma Tesisi inşasında sona yaklaşıldı. Çevre kirliliğinin önlenmesinde kilit rol üstlenecek tesis ile Kale'nin atık suları sulama suyu standartlarını sağlayacak şekilde arıtılacak.
İtfaiye teşkilatının 305. yıl gururu 2019-09-26
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, itfaiye teşkilatının 305’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanlığını kabul etti. Denizli'nin 52 ayrı noktasında 530 itfaiye personeliyle 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini kaydeden Başkan Zolan, teşkilatın verdiği eğitimlerle vakalarda her yıl % 5-10 arasında azalma yaşandığını açıkladı.
Büyükşehir'den PAÜ'lü öğrencilere büyük kolaylık 2019-09-26
Denizli Büyükşehir Belediyesi, otobüs hat numara ve güzergahları konusunda bilgi vermek, kartların vize yapılması konusunda kolaylık sağlamak ve bu yıl ilk kez PAÜ öğrenci kimlik kartlarının Denizli Öğrenci Kart ile entegre edilmesini sağlamak için PAÜ girişinde stant açtı. Öğrenciler otobüs kartı yerine artık PAÜ kimlik kartlarını kullanabilecek.
Büyükşehir itfaiyeden Türkiye'de bir ilk 2019-09-26
Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, son dönemde yaşanan otobüs kaza ve yangınlarıyla ilgili Türkiye'ye örnek olacak bir uygulamayı ilk kez başlattı. Büyükşehir İtfaiye, polis kontrol noktalarında durdurulan yolcu otobüslerinde bilgilendirme çalışması yaparak, vatandaşlara olası yangın ve kaza anında neler yapılması gerektiğini anlattı.
Büyükşehir Tiyatrosu perdelerini açıyor 2019-09-25
İlk oyun 27 Eylül'de "Geç kalanlar" Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2019-2020 sezonunu 27 Eylül 2019 Cuma günü "Geç Kalanlar" adlı tiyatro oyunu ile açıyor. Usta oyuncu Pervin Ünalp’in yazıp yönettiği oyun, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu’nda tiyatroseverler ile buluşacak.
"Şimdi hareket zamanı, birlikte yürüyelim" 2019-09-24
Denizli'de hareket başlıyor Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Valiliği ve DİDER, Açık Sokaklar Günü etkinlikleri kapsamında 29 Eylül Pazar günü saat 14.00'de kortej düzenleyecek. "Şimdi hareket zamanı, birlikte yürüyelim" sloganıyla düzenlenecek programa yüzlerce bisikletli katılacak. Sağlıklı Kentler Birliği üyesi olan Büyükşehir Belediyesinin bisiklet kullanımının önemine de değinmek amacıyla düzenlediği programa tüm vatandaşlar davet edildi.
Büyükşehir’den Yörük Toyu 2019-09-23
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılarak yaşatılmasına katkı koymak amacıyla Yörük Toyu düzenledi. Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı sanatçılarının sahne aldığı gecede 7'den 70'e binlerce Denizlili, Yörük göçü ve Yörük düğününün canlandırıldığı programı ilgiyle izledi.
Büyükşehir toplu ulaşımı daha cazip hale getirdi 2019-09-21
Denizli Büyükşehir Belediyesinin toplu taşımada hayata geçirdiği düzenlemeler birçok kesim tarafından memnuniyetle karşılandı. Gerzele, Hallaçlar, Zeytinköy ve Kervansaray Mahalle Muhtarları belediye otobüslerinde yapılan düzenlemelerden mahalle sakinleri olarak büyük bir memnuniyet duyduklarını kaydetti.
Baca Temizleme Yetki Belgesi Başvuruları 2019-09-20
İtfaiye Dairesi Başkanlığınca gerçek ve tüzel kişilere baca temizleme yetki belgesi verilecektir.